Naar boven

Schoenspanners

Als je je leren schoenen goed wilt onderhouden is een paar schoenspanners onmisbaar. Met schoenspanners houd je spanning op het leer, ook als je de schoenen niet aan je voeten hebt. Zo voorkom je dat er kreukels in het leer ontstaan. Houd je leren schoenen langer mooi met een paar schoenspanners!
Cederhouten schoenspanners

Zoals je wellicht zelf zult merken bij het dragen van leren schoenen, kunnen ze na gebruik een beetje vochtig zijn. Cederhouten schoenspanners hebben als unieke eigenschap dat ze een groot absorberend vermogen hebben. Daarnaast verspreiden ze een heerlijke, natuurlijke geur. Door schoenspanners te gebruiken zal het leer niet kreuken of plooien en glad en strak blijven op de momenten dat je ze niet aan je voeten hebt.

 
De juiste vorm

Bij gebruik van schoenspanners is het belangrijk dat de juiste vorm en maat gekozen wordt. De schoenspanner moet het leer op spanning houden, maar niet vervormen. Let er dus goed op bij het plaatsen van de schoenspanner in de schoen, dat het de oorspronkelijke vorm van de schoen, met name de voorvoet en de neus, niet aantast. 

 
Laarzenspanners

Met laarzenspanners houd je laarzen langer als nieuw. De lange schachten van hoge laarzen kunnen omvouwen, inzakken, kreuken of gaan plooien op de momenten dat je ze niet draagt. Met laarzenspanners blijven de schachten rechtop staan en blijft het leer op spanning, zodat de laars mooi in model blijft.

 
Je schoenen verzorgen

Ook bij het verzorgen van je schoenen komt een schoenspanner of laarzenspanner goed van pas. De schoenspanners zorgen ervoor dat het leer goed op spanning blijft en geeft tegendruk van binnenuit. Zo kan het verzorgingsmiddel optimaal aangebracht worden op de schoen of schacht en zal het ook gelijkmatig en maximaal in het leer trekken. Meer weten over het verzorgen van je schoenen zodat ze langer als nieuw blijven? Bekijk dat onze pagina over schoenverzorging en lees alles over beschermen, reinigen en verzorgen.

Lees meer