5 tips bij het kopen van kinderschoenen

Door Anya - 09 augustus 2023 - Advies
Back to school met nieuwe schoenen

Een nieuw seizoen betekent: nieuwe schoenen. En dat kan na een hele zomer op slippers en sandalen een hele uitdaging zijn. Dat begrijpen wij als geen ander en daarom helpen we je op weg met 5 tips voor het kopen van kinderschoenen. Zo wordt het kopen van kinderschoenen een feestje en gaan de kids zonder klachten en  mét nieuwe schoenen: back to school!


Tip 1: Bepaal de schoenmaat

Wanneer je nieuwe schoenen voor je kind gaat kopen is het belangrijkste natuurlijk de maat. Ga er niet zomaar vanuit dat de maat van de slippers of sandalen waar je kind de hele zomer moeiteloos in rondgelopen heeft, ook de juiste schoenmaat is voor het nieuwe seizoen. Open schoenen hebben vaak een andere pasvorm en daarbij kunnen kids in korte tijd een enorme groeispurt doormaken.
Laat daarom, het liefst elke twee tot drie maanden, de voeten opmeten door een gediplomeerde schoenspecialist zodat je precies weet welke schoenmaat je kind nodig heeft en voorkom je voetklachten en pijn bij het lopen. Benieuwd waar je schoenspecialisten kunt vinden? Onze TopShoe professionals staan door het hele land voor je klaar.

Vind een winkel
 

Tip 2: Bepaal de wijdtemaat

Naast de schoenmaat, die bepaald wordt door de lengte van de voet, kunnen we ook spreken van een wijdtemaat. Deze maat geeft aan of de kindervoet normaal, breed of juist smal is minstens zo belangrijk voor het vinden van de juiste schoenen met de juiste pasvorm. Laat dus niet alleen de lengtemaat, maar ook de wijdtemaat van de kindervoeten opmeten.
Maak je geen zorgen om het aanbod; zowel online als in de winkel is een ruim assortiment met kinderschoenen met wijdtematen. Wanneer je ook de wijdtemaat eenmaal weet,  zoek je eenvoudig op onze webshop op de desbestreffende wijdtemaat (Kind 2 t/m 6) of op wijdtemaatgroep (Zeer smal tot en met zeer breed). Je herkent de schoenen met een wijdtemaat aan het roze icoontje.

 

Tip 3: Kies voor flexibele zolen

De eerste stapjes van je kleintje zijn een mijlpaal! In huis zal de kleine avonturier nog vooral op slofjes of sokjes lopen, maar wanneer ze ook buitenshuis op avontuur gaan, wordt het tijd voor echte schoenen! Kies voor schoenen in de allerkleinste maatjes niet alleen voor een stoer uiterlijk maar ook voor de juiste eigenschappen zoals flexibele zolen, licht van gewicht en natuurlijke materialen. Bekijk voor meer inspiratie onze collectie babyschoenen, al verkrijgbaar vanaf maat 19!

Bekijk babyschoenen
 

Tip 4: Vergeet de sokken niet!

Niet alleen schoenen maar ook sokken moeten meegroeien met de kindervoeten om voetklachten en pijn bij het lopen tegen te gaan. Voorkom knellende voetjes en kies bij een nieuw paar schoenen meteen een setje coole sokken uit!

 
 
Tip 5: Vragen? Vragen!

Heb je vragen of maak je je zorgen over de voeten van je kind? Vraag om advies! Gediplomeerde schoenspecialisten kunnen je uitgebreid adviseren op het gebied van schoenen, pasvorm, materialen en schoenmaten en zullen je graag van dienst zijn. En wanneer ze jouw zorgen delen, kunnen ze je ook vertellen waar je eventueel terecht kunt.