Naar boven
  • Gratis verzending
  • Gratis retourneren
  • 80 winkels in 1 webshop
  • meer dan 400 merken

Wijdtematen

Elke voet is anders en gelukkig beginnen steeds meer schoenenmerken dit te snappen. Elke voet komt in verschillende lengtes en breedtes. Iemand met een brede, of juist heel smalle voet,  wilt natuurlijk ook mooie schoenen die goed passen. Een aantal schoenenmerken hebben daarom in hun collectie schoenen in verschillende wijdtematen opgenomen. En daar zijn we erg blij mee! We hebben voor je op een rij gezet hoe je jouw wijdtemaat voor schoenen kan bepalen en natuurlijk kun je hier ook gemakkelijk zien welke smalle schoenen en schoenen in bredere wijdtematen online verkrijgbaar zijn op TopShoe.nl!

Wijdtemaat van schoenen
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef.

Schoenen met een brede wijdtemaat
Wat als je eenmaal geconstateerd hebt dat je een brede voet hebt dan gemiddeld, omdat schoenen altijd knellen aan jouw voeten. Een grotere maat nemen is geen optie, want dan is de schoen qua lengte weer te groot. Voor veel mensen waarschijnlijk een herkenbaar probleem. Erg goed nieuws dus dat steeds meer schoenenmerken hier rekening mee gaan houden. Een aantal merken is zelfs gespecialiseerd in schoenen in brede wijdtematen. Zo zijn er veel Durea schoenen in brede wijdtematen. Ook brede Gabor schoenen zijn volop verkrijgbaar. Naast verschillende kuitwijdtes van laarzen, maakt JJ Footwear schoenen in brede wijdtematen. Naast deze merken hebben ook Ara, Waldläufer, Verhulst, Helioform en Solidus damesschoenen in bredere wijdtematen in hun collectie. 

Brede herenschoenen vind je goed bij de nette herenschoenen en comfortschoenen voor mannen. Vooral Floris van Bommel herenschoenen zijn er in brede wijdtematen. De grote broer van Floris van Bommel schoenen, Van Bommel schoenen maakt ook herenschoenen in verschillende wijdtematen. Brede herenschoenen van Van Bommel kun je dan ook volop vinden op TopShoe.nl. Daarnaast vind je op TopShoe ook brede schoenen van Rieker en brede Waldläufer herenschoenen. 

Wijdtematen bij schoenen voor volwassenen
Wijdtemaat C t/m F: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die vóór de G komt in het alfabet, zijn smaller dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het begin van het alfabet komt, hoe smaller de schoen. Wijdtemaat E is bijvoorbeeld weer smaller dan wijdtemaat F.

wijdtemaat G: 
Wijdtemaat G is een gemiddelde schoenwijdte. Schoenenmerken die geen wijdtematen hanteren, maken hun schoenen vaak in een G leest. Staat er dus geen breedtemaat vermeld bij de schoen, dan heeft de schoen een wijdtemaat G.

Wijdtemaat H t/m M: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die ná de G komt in het alfabet, zijn breder dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het eind van het alfabet komt, hoe breder de schoen. Wijdtemaat K is bijvoorbeeld breder dan wijdtemaat H.

De wijdtematen lopen van wijdtemaat C tot en met wijdtemaat M.

Hoe meet je jouw wijdtemaat?
Maar welke wijdtemaat heb je nodig? En hoe vind je schoenen in de juiste breedtemaat? Je kunt je eigen wijdtemaat gemakkelijk thuis bepalen. Gelukkig zijn er standaard wijdtematen voor schoenen, die we best makkelijk kunnen onthouden.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je wijdtemaat niet gaat over de breedte van je voet(zool), maar om de wijdte van de omtrek van je voet. Je kunt jouw wijdtemaat dus opmeten door de omvang van de bal van je voet te meten. Je meet daarbij het breedste deel van je voorvoet (onder de tenen). 
Heb je dit gedaan? Dan kun je hieronder de merktabellen vinden zodat je de wijdtemaat van jouw voet kunt vinden.

Durea maattabel
Solidus maattabel
Verhulst maattabel