Wijdtematen

Elke voet is anders en gelukkig beginnen steeds meer schoenenmerken dit te snappen. Elke voet komt in verschillende lengtes en breedtes. Iemand met een brede, of juist heel smalle voet,  wilt natuurlijk ook mooie schoenen die goed passen. Een aantal schoenenmerken hebben daarom in hun collectie schoenen in verschillende wijdtematen opgenomen. En daar zijn we erg blij mee! We hebben voor je op een rij gezet hoe je jouw wijdtemaat voor schoenen kan bepalen en natuurlijk kun je hier ook gemakkelijk zien welke smalle schoenen en schoenen in bredere wijdtematen online verkrijgbaar zijn op TopShoe.nl!

Wat is een wijdtemaat?
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef. Met een wijdtemaat wordt aangegeven hoe smal of breed een schoen is en hoeveel ruimte de voet heeft. Een wijdtemaat herken je aan de letter. Deze letter kan variëren van C t/m M.

Schoenen met een smalle en brede wijdtemaat
Een aantal merken in onze collectie zijn gespecialiseerd in schoenen in smalle en brede wijdtematen. Zo maakt het merk Durea veel damesschoenen in smalle en brede wijdtematen, maar ook Waldläufer, Verhulst, Helioform en Solidus hebben damesschoenen in wijdtematen in hun collectie. Natuurlijk worden er ook voor heren smalle en brede wijdtematen gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het merk Floris van Bommel en zijn grote broer Van Bommel. Daarnaast vind je op TopShoe.nl ook herenschoenen in wijdtematen van merken als Gijs en Waldlaufer.

Wijdtematen bij schoenen voor volwassenen
De wijdtematen lopen in de schoenenbranche in het algemeen van wijdtemaat C tot en met wijdtemaat M.

Wijdtemaat C t/m F: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die vóór de G komt in het alfabet, zijn smaller dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het begin van het alfabet komt, hoe smaller de schoen. Wijdtemaat E is bijvoorbeeld weer smaller dan wijdtemaat F. Wijdte C t/m F zijn (zeer) smalle wijdtematen.

wijdtemaat G: 
Wijdtemaat G is een gemiddelde schoenwijdte. Schoenenmerken die geen wijdtematen hanteren, maken hun schoenen vaak in een G leest. Staat er dus geen breedtemaat vermeld bij de schoen, dan heeft de schoen een wijdtemaat G.

Wijdtemaat H t/m M: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die ná de G komt in het alfabet, zijn breder dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het eind van het alfabet komt, hoe breder de schoen. Wijdtemaat K is bijvoorbeeld breder dan wijdtemaat H. Wijdte H t/m M zijn (zeer) brede wijdtematen.