Naar boven
  • Gratis verzending
  • Gratis retourneren
  • 80 winkels in 1 webshop
  • meer dan 400 merken

Wijdtematen

Elke voet is anders en gelukkig beginnen steeds meer schoenenmerken dit te snappen. Elke voet komt in verschillende lengtes en breedtes. Iemand met een brede, of juist heel smalle voet,  wilt natuurlijk ook mooie schoenen die goed passen. Een aantal schoenenmerken hebben daarom in hun collectie schoenen in verschillende wijdtematen opgenomen. En daar zijn we erg blij mee! We hebben voor je op een rij gezet hoe je jouw wijdtemaat voor schoenen kan bepalen en natuurlijk kun je hier ook gemakkelijk zien welke smalle schoenen en schoenen in bredere wijdtematen online verkrijgbaar zijn op TopShoe.nl!

Wat is een wijdtemaat?
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef. Met een wijdtemaat wordt aangegeven hoe smal of breed een schoen is en hoeveel ruimte de voet heeft.

Schoenen met een brede wijdtemaat
Wat als je eenmaal geconstateerd hebt dat je een brede voet hebt dan gemiddeld, omdat schoenen altijd knellen aan jouw voeten. Een grotere maat nemen is geen optie, want dan is de schoen qua lengte weer te groot. Voor veel mensen waarschijnlijk een herkenbaar probleem. Erg goed nieuws dus dat steeds meer schoenenmerken hier rekening mee gaan houden. Een aantal merken is zelfs gespecialiseerd in schoenen in brede wijdtematen. Zo zijn er veel Durea schoenen in brede wijdtematen. Ook brede Gabor schoenen zijn volop verkrijgbaar. Naast verschillende kuitwijdtes van laarzen, maakt JJ Footwear schoenen in brede wijdtematen. Naast deze merken hebben ook Ara, Waldläufer, Verhulst, Helioform en Solidus damesschoenen in bredere wijdtematen in hun collectie. 

Brede herenschoenen vind je goed bij de nette herenschoenen en comfortschoenen voor mannen. Vooral Floris van Bommel herenschoenen zijn er in brede wijdtematen. De grote broer van Floris van Bommel schoenen, Van Bommel schoenen maakt ook herenschoenen in verschillende wijdtematen. Brede herenschoenen van Van Bommel kun je dan ook volop vinden op TopShoe.nl. Daarnaast vind je op TopShoe ook brede schoenen van Rieker en brede Waldläufer herenschoenen. 

Wijdtematen bij schoenen voor volwassenen
De wijdtematen lopen in de schoenenbranche in het algemeen van wijdtemaat C tot en met wijdtemaat M.

Wijdtemaat C t/m F: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die vóór de G komt in het alfabet, zijn smaller dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het begin van het alfabet komt, hoe smaller de schoen. Wijdtemaat E is bijvoorbeeld weer smaller dan wijdtemaat F.

wijdtemaat G: 
Wijdtemaat G is een gemiddelde schoenwijdte. Schoenenmerken die geen wijdtematen hanteren, maken hun schoenen vaak in een G leest. Staat er dus geen breedtemaat vermeld bij de schoen, dan heeft de schoen een wijdtemaat G.

Wijdtemaat H t/m M: 
Alle schoenen die een wijdtemaat letter hebben die ná de G komt in het alfabet, zijn breder dan gemiddeld. Hoe dichter de letter naar het eind van het alfabet komt, hoe breder de schoen. Wijdtemaat K is bijvoorbeeld breder dan wijdtemaat H.