Alles wat je moet weten over haksoorten

Door Anya - 05 februari 2024 - Advies
 

Hakken zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de de een en de andere haksoort en welke soort hakken passen het beste bij jou en jouw kledingstijl? Geen nood! We zetten de verschillende haksoorten voor je op een rijtje zodat het voor eens en altijd duidelijk is. En je kunt meteen shoppen voor jouw favoriet.


Stilettohakken

Stilettohakken zijn smal en hoog, waardoor ze een onmiskenbaar elegante uitstraling hebben. Ze worden vaak geassocieerd met formele gelegenheden en zijn populair bij vrouwen die een verfijnde en glamoureuze look willen creëren. Stiletto's vereisen wel een goede balans en zijn over het algemeen niet erg comfortabel.

Shop nu!
 
Kitten heels

Kitten heels zijn lage, dunne hakken, meestal tussen de 3 en 5 centimeter hoog. Ze bieden een vleugje elegantie zonder dat je hoeft in te leveren op stabiliteit. Deze hakken voor een klasieke look zijn ideaal voor dagelijks gebruik en kunnen zowel met formele als informele outfits worden gecombineerd. 

Shop nu!
 
Blokhakken

Blokhakken zijn breed en massief. Ze bieden stabiliteit en comfort, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig dragen. Deze haksoort past goed bij zowel casual kleding en is een favoriete keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een balans tussen stijl en comfort. een iets smallere variant dan de blokhak noemen we een trechterhak.

Shop nu!
 
Plateau's

Plateauzolen hebben zowel aan de voor- als achterkant verhoogde zolen, waardoor de voet recht staat, maar dan een paar centimeter hoger dan normaal. Het draagcomfort is hoog. Plateau's zijn momenteel weer een echte trend, zoals we zien bij de vachtlaarzen van o.a. Warmbat.

Shop nu!
 
Naaldhakken

Naaldhakken zijn vergelijkbaar met stilettohakken, maar hebben meestal een iets bredere basis voor meer stabiliteit. Ze zijn nog steeds hoog en stralen een gevoel van elegantie en zelfverzekerdheid uit. Naaldhakken zijn populair bij formele evenementen, zakelijke outfits en avondkleding.

Shop nu!
 
Sleehakken

Ook wel wedges genoemd, hebben een doorlopende hak, waardoor er geen duidelijk onderscheid is tussen de hak en zool. Ze bieden meer ondersteuning aan de voetboog en zijn comfortabeler dan de meeste andere hoge haksoorten. Veel sandalen en espadrilles hebben een sleehak, voor een elegant en zomerse look.

Shop nu!