Alles wat je moet weten over: Kleur!

Door Anya - 23 april 2024 - Advies

Kleuren zijn overal en maken het leven een stuk vrolijker. Maar wist je dat kleuren ook effect kunnen hebben op je stemming? Lees verder en kom er achter wat kleur doet voor jouw welzijn. Zo kun je je eigen kleding of interieur eens goed onder de loep nemen en je stemming beïnvloeden. Wat is jouw favoriete kleur?

 
Oranje is een stimulerende kleur die enthousiasme opwekt. Oranje is een combinatie van de energie van de kleur Rood en vrolijkheid van de kleur Geel. Oranje details in je outfit zorgen dus voor een opbeurend effect.
 
Geel zorgt direct voor vrolijkheid. Geel wordt geassocieerd met de zon en dat is niet voor niks! Net als zonlicht geeft de kleur geel een vrolijke gloed en zorgt voor mentale activiteit.
 
Groen staat voor rust. Deze natuurlijke kleur straalt kalmte en rust uit en zorgt voor een rustgevende sfeer. De natuurlijke toon zorgt ervoor dat je deze kleur eenvoudig combineert met andere natuurtinten. Net als de natuur kun je het niet fout doen.
 
Bruin zorgt voor een gevoel van veiligheid. Het is een natuurlijke kleur met een aards gevoel en zorgt voor een zachte, warme uitstraling. Vervang zwarte items in je outfit eens voor bruin en zie wat het doet!
 
Rood is de kleur van passie en energie! Rode details in je outfit stralen kracht en zelfvertrouwen uit. Probeer het maar eens. Je zult zien wat een effect jouw rood heeft op de mensen op je heen.
 
Bij de kleur Roze denk je meteen aan romantiek. De kleur roept gevoelens op van verzorging en vriendelijkheid. Het is een lieve, zachte kleur met een uitnodigend effect.
 
De kleur blauw staat voor kalmerend, ontspannend en helend. Je denkt meteen aan de lucht of de zee. Blauw is de perfecte kleur voor balans tussen lichaam en geest.