Alles wat je moet weten over voetklachten

Door Kim - 02 april 2024 - Wandelen

Pijn bij het lopen of ongemak aan je voeten kan zeer vervelend zijn. Gelukkig kunnen veel voetproblemen worden verlicht of voorkomen door het dragen van geschikte schoenen.

 
Hallux Valgus

Hallux Valgus is een aandoening waarbij de grote teen(de hallux) naar buiten wijst in de richting van de andere tenen. Dit kan gepaard gaan met de vorming van een uitsteeksel aan de basis van de grote teen, aan de zijkant van de voet.Symptomen van hallux valgus kunnen bestaan uit pijn en zwelling rond de grote teen, moeite met het dragen van schoenen, en soms het ontstaan van eeltplekken of likdoorns op de knobbel aan de zijkant van de voet. 

 
Hielspoor

Hielspoor is een aandoening waarbij er sprake is van ontsteking aan de onderkant van de voet, met name in het gebied van de hiel. Deze ontsteking treedt op bij de plantaire fascia, een peesplaat die zich uitstrekt van de hiel naar de bal van de voet en die verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de voetboog. Symptomen van hielspoor zijn meestal pijn onder de hiel, vooral bij de eerste stappen 's ochtends of na langdurige rust. De pijn kan ook verergeren na intensieve fysieke activiteit.

 
Hamertenen en Klauwtenen

Bij zowel hamer- als klauwtenen staat het eerste kootje gestrekt en wijst het omhoog. Staat het laatste kootje ook gestrekt is het een hamerteen. Is het laatste kootje daarbij ook gebogen noem je het een klauwteen. Symptomen van de beide aandoeningen kunnen pijn, drukpunten, eeltvorming en moeite met het dragen van schoenen omvatten. 

 
Doorgezakte Voet

Doorgezakte voeten, ook wel platvoeten genoemd, ontstaan wanneer de voetboog gedeeltelijk of volledig is ingezakt, waardoor de gehele voetzool de grond raakt. Symptomen kunnen een branderig gevoel aan je voeten zijn, vermoeide voeten en pijn. Het liefst loop je op je blote voeten. 

 
Peesplaat Ontsteking

Peesplaatontsteking, ook bekend als fasciitis plantaris, is een veelvoorkomende aandoening die pijn in de hiel veroorzaakt. Symptomen zijn bij in de hiel, vooral smorgens of na langdurig zitten, en stijfheid na periodes van inactiviteit. 

 
 
 Comfort is dus uiterst belangrijk, dat is duidelijk! Op TopShoe vind je een groot aanbod comfort schoenen. Bekijk hier onze comfort pagina en shop de schoen die het beste bij jouw voet of voetklacht past.

Comfort Pagina