Deze sneakers draag jij onder een jurk!

21 april 2020

Sneakers, sneakers en nog eens sneakers. Je ziet ze overal. Tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten varianten sneakers, maar welke passen nu het beste bij welke lengte van een rok of jurk? Zit jij ook wel eens met dit dilemma? Zelfs de oudere generatie wil sneakers kunnen dragen onder elk type outfit. Voorheen werden sneakers alleen nog maar gecombineerd met een spijkerbroek of een strakke broek. Tegenwoordig combineren we de sneakers ook onder rokken, jurken, strakke broeken en broeken met wijde pijpen. Door de verschillende type sneakers blijft het lastig om de juiste keuze te maken. In onderstaande blog geven wij tips voor het combineren van sneakers onder verschillende lengtes en soorten rokken en jurken, want de sneakers maken jouw outfit compleet!

Sneakers combineren met een lange jurk

Bij een lange jurk of rok zijn de sneakers vaak niet in het geheel zichtbaar. Er zijn daarom twee verschillende type sneakers die je het beste onder deze outfit kunt combineren:   

Sneakers met een plateauzool

Woden
€119,95

NeroGiardini

€139,95

Woden

€119,95


Door de dikte van de zool win je net wat extra centimeters, waardoor de kans op struikelen over je eigen jurk of rok voorkomt. Naast het feit dat dit mooi staat, is het dus ook nog eens handig. Je ziet dat deze sneakers tegenwoordig ook veel worden gecombineerd met broeken met wijde pijpen. De sneakers met dikke zolen ogen vaak minder lomp omdat ze maar voor de helft zichtbaar zijn.


Elegante sneakers

Pikolinos
€119,95

Unisa

€119,95

Gabor

€124,95

Er zijn ook jurken en rokken waarbij de enkels wel zichtbaar zijn. Dit geeft meteen een ander beeld. Je benen wil je wat langer maken en een lompe sneaker geeft meteen een vertekend beeld. Daarom adviseren wij om voor een fijne sneaker te gaan. De elegante sneaker oogt vrouwelijk en zorgt ervoor dat de overgang van de enkel naar de schoen mooi overloopt.

Sneakers combineren met een middellange jurk

De middellange jurk is een lengte die tegenwoordig veel voorkomt. Deze jurken en rokken worden ook vaak gecombineerd met stoere boots of western laarsjes. Maar met zomerse temperaturen draag je toch liever een paar sneakers of sandalen onder jouw jurk of rok. De lengte is geschikt voor alle lichaamsfiguren, dus je kunt er alle kanten mee op. Wij adviseren om dit soort rokken en jurken te combineren met hoge sneakers of dad sneakers:

Hoge sneakers

Via Vai
€159,95

Vans

€99,95

Toral

€199,95

Bij de hoge sneakers moet je vaak meteen denken aan de modellen van Vans. Je enkels worden afgedekt en dat kan ervoor zorgen dat je benen wat ‘korter’ ogen. Dit kan dus zowel voor- als nadelen hebben. Een aansluitend model kan toch zorgen voor een vrouwelijke uitstraling. De sportieve variant zorgen voor een stoerdere uitstraling. Het is beide leuk te combineren!

Dad sneakers

Zusss
€129,95

Via Vai

€169,95

ARKK

€139,95

Dad sneakers zijn modellen van deze tijd. De sneakers zijn duidelijk een opvallend onderdeel van de outfit. Daarnaast lopen ze ook nog eens fijn. Dit zijn dus sneakers om ideaal te combineren bij een trendy outfit en daarmee laat je zien dat jij duidelijk verstand hebt van de laatste mode! 

Sneakers combineren met een korte jurk

De korte jurk is persoonlijk mijn favoriet! Zolang hij niet té kort is, kun je korte jurkjes heel elegant en netjes combineren. Alle korte jurken vallen onder de categorie ‘net boven de knie’ ook wel een mini-jurk genoemd. Deze jurken draag je voornamelijk in de zomer, maar ook met minder weer zijn korte jurken of rokken te combineren met een panty. Sneakers in combinatie met een panty is alleen lastig. In dit geval zijn stoere of elegante boots een betere optie, maar daar vertellen we later in deze blog meer over. 

Hoge sneakers

Vans
€84,95

Toral

€199,95

Guess

€104,95

Daar heb je ze weer, net zoals bij een middellange jurk of rok, zijn de half hoge sneakers ook het beste te combineren met een korte jurk. Je hebt verschillende hoge varianten, zowel fijne modellen als stoere modellen. Kies de schoen die het beste bij jou past.

Dad sneakers

Gabor
€129,95

Mjus

€144,95

Tamaris

€79,95

En ook de dadsneakers zijn leuk te combineren onder een korte jurk of rok. Er zijn ook verschillende soorten dadsneakers. De hele grove modellen zorgen voor een sportieve uitstraling. Maar je hebt ook vrouwelijke dadsneakers in zachte kleuren en met leuke subtiele details. Dit staat onder een korte jurk erg casual, maar ook nog steeds stijlvol.
 

Sneakers combineren met een panty of maillot

Bijna alle sneakers die we besproken hebben in deze blog kunnen ook gecombineerd worden met een panty. Wel een zwarte natuurlijk, want huidkleurige panty’s zie je in dit modebeeld niet veel meer voorbij komen. Hoe korter de jurk is, hoe donkerder de panty moet zijn. Het is in het algemeen stijlvoller (en warmer) om bij een korte jurk een dikke panty te kiezen. Verder is het belangrijk dat je een donkere sneaker matcht bij een wat dikkere panty of maillot. Lichte sneakers zorgen voor een groter contrast. Heb je nog een paar stoere boots in de kast staan? Dan zou ik de voorkeur geven aan een paar stijlvolle boots onder de jurk in plaats van sneakers.