How to: de juiste maat kinderschoenen bepalen

Door Anya - 12 april 2024 - Advies , How to

Geen voet is hetzelfde. En dat geldt zeker ook voor kindervoeten. Kinderen zijn nog in de groei en dat betekent dat hun voeten constant veranderen. Precies in die fase van hun leven is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen, zodat de groei niet belemmerd wordt en ze geen voetklachten ontwikkelen, waar ze later in hun leven last van kunnen krijgen.
De juiste schoenmaat is dus belangrijk. Net als de juiste wijdtemaat, want niet alleen de lengte van de kindervoeten bepaalt de juiste schoenmaat, ook de breedte van de voetjes en de hoogte van de wreef spelen mee bij het vinden van de juiste pasvorm.


Wijdtematen bij kinderschoenen

Kinderschoenen zijn verkrijgbaar van zeer smal tot zeer breed in de wijdtematen 2,5 t/m wijdtemaat 6. Deze aanduiding wijkt dus af van de wijdtematen voor volwassenen. Echter, het pricipe is hetzelfde: 

Kinderschoenen in wijdte 2,5 geschikt voor erg smalle kindervoetjes en kinderschoenen in wijdte 6 geschikt voor erg brede kindervoetjes.
Kinderschoenen in wijdtemaat 3,5 kunnen gezien worden als de gemiddelde breedte. Staat er geen breedtemaat aangegeven bij kinderschoenen? Dan zal het hierbij gaan om een gemiddelde leest die gelijk staat aan een wijdtemaat 3,5.

 

Kinderschoenen in verschillende wijdtematen

Ook voor kinderschoenen geldt dat je op TopShoe eenvoudig kan filteren op wijdtematen (2,5 tot en met 6) of op wijdtemaatgroep (zeer smal tot en met zeer breed) en dat je de schoenen met wijdtematen herkent aan het roze logo.

Kinderschoenenmerken als Track Style en Twins schoenen zijn gespecialiseerd in kinderschoenen met verschillende wijdtematen, net als Piedro.

Shop wijdtematen Kids
 

Kindervoeten opmeten

Natuurlijk kun je zelf aan de gang om de kindervoetjes op te meten, bijvoorbeeld door een afdruk op papier te maken en daarmee op zoek te gaan naar een passend paar schoenen.
Beter nog, is om een uitgebreide voetmeting door een gediplomeerde schoenspecialist te laten doen. Onze schoenspecialisten staan graag voor je klaar en hebben de juiste instrumenten en apparaten om zowel de lengte als de breedte van de voet op te meten. Bovendien kunnen je direct advies geven over de juiste pasvorm, schoenmaat en wijdtemaat.
Benieuwd of er een schoenspecialist bij jou in de buurt zit? Bekijk onze Storelocator voor een TopShoe winkel bij jou in de buurt.

Vind een winkel