How to: grasvlekken verwijderen uit schoenen

Door Anya - 19 februari 2024

Grasvlekken kunnen een hardnekkige uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je ze effectief uit je schoenen verwijderen. TopShoe geeft tips! Volg het stappenplan en reken af met grasvlekken op je schoenen.

 
Stap 1: Verwijder los vuil

Klop je schoenen voorzichtig tegen elkaar om los gras en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een oude tandenborstel om eventuele droge resten te verwijderen.
Verwijder ook de veters en eventueel de inlegzolen.

 
Stap 2: Maak een schoonmaakoplossing

Meng een oplossing van gelijke delen water en witte azijn. Dit mengsel helpt bij het opbreken van grasvlekken en werkt ook als een mild ontsmettingsmiddel. De veters kun je apart met de hand wassen in een sopje van warm water en een druppel mild afwasmiddel.

 
Stap 3: Breng het middel aan

Bevochtig een oude doek of spons met de azijnoplossing en dep voorzichtig op de grasvlekken. Vermijd overmatig wrijven, vooral als je schoenen van gevoelig materiaal zijn.

 
Stap 4: Inwerken

Laat de azijnoplossing een paar minuten inwerken op de vlekken. Dit geeft de azijn de kans om het gras af te breken en de vlek los te maken

 
Stap 5: Schrob voorzichtig

Gebruik een zachte borstel of tandenborstel om voorzichtig over de grasvlekken te schrobben. Werk vanuit verschillende richtingen om de vlek grondig te behandelen. Spoel af met ruim water zodat je alle resten grondig wegspoelt.

 
Stap 6: Reinig 

Als de vlekken nog steeds zichtbaar zijn, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, dat geschikt is voor jouw type schoenen. Breng een kleine hoeveelheid aan op de vlekken en schrob voorzichtig met een borstel. Spoel opnieuw af met schoon water.

Shop nu!
 
Stap 7: Drogen

Laat je schoenen volledig drogen voordat je ze weer draagt. Vermijd directe hittebronnen zoals radiatoren, want dit kan het materiaal beschadigen of kringen in het oppervlak geven. Kies liever voor een ruimte op kamertemperatuur en neem de tijd om de schoenen langzaam te laten drogen.

 
Belangrijk!

Indien je instructies of richtlijnen hebt van de fabrikant of leverancier van jouw schoenenmerk, volg die dan als eerste op. Sommige materialen zijn kwetsbaarder en gevoeliger voor reinigingsmethoden. Het is daarom altijd raadzaam om in eerste instantie de instructie van de fabrikant te volgen.