You'll never walk alone

31 maart 2020

YOU'LL NEVER WALK ALONE

Walk on, walk on. With hope in your heart. And you’ll never walk alone.

Op 20 maart 2020 draaiden meer dan 180 radiozenders in meer dan 30 landen de klassieker ‘You’ll never walk alone’ van Gerry & The Pacemakers op hetzelfde tijdstip. Een indrukwekkende gebeurtenis in een indrukwekkende periode, waarin nogmaals wordt benadrukt dat we er niet alleen voor staan. De actie maakte veel los bij verschillende luisteraars en dat is meteen een reden waarom ik dit onderwerp aanscherp in deze blog. We moeten voor elkaar zorgen!

Er zijn verschillende doelgroepen die constant hard aan het werk zijn om anderen mensen te helpen! In deze zware tijden moeten we niet vergeten ook aan onszelf te denken. Het is belangrijk dat we naast het feit dat we ons allemaal houden aan de regels van het RIVM, ook aandacht geven aan ons eigen lichaam. Er zijn een aantal ontwikkelingen waar we dagelijks mee te maken hebben:
  • Er is een toename in de zorgsector.
Er is een groot te kort aan mensen in de zorg! Studenten, gepensioneerden en velen anderen worden opgeroepen om de zorg te ondersteunen. Er worden meer uren gemaakt dan ooit tevoren. Lang staan, veel lopen, krom staan over operatietafels, het hoort er allemaal bij. Je staat in houdingen waar je normaal niet zo lang in staat en de stappenteller maakt overuren. Een goed voetbed, de juiste schoenmaat en een stevig contrefort zijn daarom extra van belang. De nadruk leg ik even op de schoenen van Xsensible. Dit schoenenmerk maakt gebruik van ‘balanszolen’ en worden om die reden heel veel gedragen door mensen in de zorg. Laat je adviseren in een schoenenwinkel voor de juiste schoenmaat (deze schoenen zijn verkrijgbaar in halve maten). Goede schoenen voorkomen rugklachten en pijn aan de voeten. Heb plezier in je werk en veel belangrijker, blijf gezond en flexibel!

Bekijk hier de complete collectie Xsensible schoenen op TopShoe.nl

  • Het aantal thuiswerkers is enorm toegenomen.
Grotendeels van de Nederlandse bevolking is thuis aan het werk. Godzijdank is dit door alle digitale mogelijkheden mogelijk. Het nadeel is alleen dat de werkomstandigheden thuis niet zijn afgesteld op jouw lichaam. Mensen zitten dagen lang op woonkamerstoelen, voorovergebogen naar hun laptop te staren. Lichaamsbeweging tussen de werkzaamheden door is daarom enorm belangrijk. Loop minstens drie keer per dag een flinke ronde, niet alleen om je gedachten even te legen, maar voornamelijk voor de spieren. Maar dan komt het volgende; doe dit op de juiste schoenen, zodat de momenten dat jij aan het wandelen bent, jouw lichaam en voeten de juiste ondersteuning krijgen. Een steunzool in de schoenen kan ook zorgen voor de juiste ondersteuning. Het klinkt alleen zo suf.. een steunzool. Maar je zult je verbazen over het uitgebreide aanbod sneakers met steunzolen.

Bekijk hier het aanbod sneakers met een uitneembaar voetbed

  • Vrijetijd activiteiten veranderen.
De lente komt eraan. Festivals zijn afgelast, groepsbijeenkomsten zijn verboden, grote evenementen zijn geannuleerd en er wordt geadviseerd om de steden zo min mogelijk te bezoeken. Maar wat ga je dan doen in jouw vrije tijd? We zien het nu al gebeuren. Stranden en parken lopen vol met mensen. Mensen die nooit wandelen gaan ineens enorme wandelingen maken. Wandelen bevordert je lichaam, geest en gezondheid. Dus dat is helemaal geen verkeerd idee, maar zorg wel dat je de juiste schoenen aan hebt! Maar hoe kies je de wandelschoen die bij jou past? Het aanbod wandelschoenen van merken als Lowa, Meindl en Gri-Sport zijn enorm. Je hebt er in de toekomst enorm profijt van! Bovendien zijn dit investeringen voor hele lange periodes. Bekijk onderstaand het complete aanbod wandelschoenen of laat je adviseren in één van onze aangesloten winkels.

Bekijk hier het complete aanbod wandelschoenen

Maak gebruik van deze tips, zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed zorgen voor anderen! Wij proberen je met deze blog op Topshoe te ondersteunen en advies te geven op het gebied van schoenen. Heb jij  nog meer tips&trics, laat het ons dan weten!

Samen staan we sterk!
You’ll never walk alone.