Naar boven

Brede kinderschoenen


Elk kindervoetje is anders. Misschien leeft jouw zoon letterlijk op grote voet of heeft jouw zoontje echt om de paar maanden een grotere maat nodig omdat zijn voetjes groeien als kool. Heeft jouw dochtertje juist schattige kleine voetjes of draagt jouw dochter met 10 jaar al een volwassen schoenmaat? Daarnaast zit er nog veel meer verschil in de wijdte van kindervoetjes. We denken bij kindervoeten al snel aan kleine, smalle voeten. Maar ook de kleinste voetjes kunnen een grote wijdtemaat kinderschoenen nodig hebben.Merken als Twins, Track Style en Piedro hebben dit goed begrepen. Vooral de kinderschoenen van Track Style en Twins worden gemaakt in verschillende wijdtematen. De kinderschoenen in verschillende wijdtematen zorgen ervoor dat er altijd wel een schoentje te vinden is die jouw zoon of dochter goed past. Want brede kindervoeten betekenen niet gelijk een grotere maat. Juist in de kinderjaren is het enorm belangrijk dat jouw zoon of dochter loopt op goede schoenen, die goed passen en waar ze goed op kunnen lopen.
Zo loopt jouw kind goed op schoenen en hebben hier zelfs in hun volwassenjaren nog profijt van. Heeft jouw zoon of dochter bredere voeten dan gemiddeld? Dan is het een goed idee om de wijdtemaat te bepalen. Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen breedtematen en wijdtematen voor schoenen te kennen.


 

 


Breedtematen

Bij schoenen wordt er vaak gesproken over wijdtematen en breedtematen. Hier worden twee verschillende dingen mee bedoeld.

Breedtemaat van schoenen
De breedtemaat van een schoen is afhankelijk van de zoolbasis. Zo zal een stoere sneaker breder zijn dan een fijnere veterschoen, enkellaarsje of een schoen die spitser toeloopt. Hoe breder het onderwerk dus, hoe breder de schoen.

Wijdtemaat van schoenen
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef.

Kinderschoenen in verschillende wijdtes
Voor kinderschoenen wordt weer een andere aanduiding gehanteerd voor de wijdtemaat. De wijdtemaat van kinderschoenen wordt aangegeven met cijfers.

Kinderschoenen in wijdtematen 2,5 t/m wijdtemaat 6.
Hierbij zijn kinderschoenen in wijdte 2,5 geschikt voor erg smalle kindervoetjes en kinderschoenen in wijdte 6 geschikt voor erg brede kindervoetjes.
Kinderschoenen in wijdtemaat 3,5 kunnen gezien worden als de gemiddelde breedte. Staat er geen wijdte aangegeven bij kinderschoenen? Dan zal het hierbij 9 van de 10 keer gaan om kinderschoenen in wijdte 3,5.

 

Vind brede kinderschoenen op TopShoe.nl

Bij TopShoe.nl vind je verschillende kinderschoenen in wijdtematen. Je kunt op onze website filteren op wijdtematen, zodat je snel een overzicht krijgt van alle kinderschoen in die wijdtemaat. Kinderschoenenmerken als Track Style en Twins schoenen zijn gespecialiseerd in kinderschoenen in verschillende wijdtematen. Maar ook de Piedro kinderschoenen zijn verkrijgbaar als brede kinderschoenen. Dus ben je op zoek naar kinderschoenen in een grote wijdtemaat? Kijk dan eens naar Track Style schoenen in wijdte 5, Twins schoenen in wijdte 5 of naar Track Style kinderschoenen in wijdte 5,5 en Twins kinderschoenen in wijdte 5,5. We weten zeker dat hier een passend en mooi paar kinderschoenen tussen zit voor jouw zoon of dochter!

Shop brede kinderschoenen
 

Smalle kinderschoenen

Ben je op zoek naar kinderschoenen met een smalle leest? Bekijk dan onze pagina over smalle kinderschoenen. 

Smalle kinderschoenen