Breedte- en wijdtematen

Geen voet is hetzelfde. En gelukkig beginnen steeds meer schoenenmerken dit goed te snappen. Elke voet komt in verschillende lengtes, maar ook breedtes. En iemand met een brede, of juist heel smalle voet verdient natuurlijk ook mooie schoenen die goed passen. Een aantal schoenenmerken hebben daarom in hun collectie schoenen in verschillende wijdtematen opgenomen. En daar zijn we erg blij mee! We hebben voor je op een rij gezet hoe je jouw wijdtemaat voor schoenen kan bepalen en natuurlijk kun je hier ook gemakkelijk zien welke brede schoenen en schoenen in brede wijdtematen online verkrijgbaar zijn op TopShoe.nl!

Verschil tussen breedtematen en wijdtematen
Bij schoenen wordt er vaak gesproken over wijdtematen en breedtematen. Hier worden twee verschillende dingen mee bedoeld.

Breedtemaat van schoenen
De breedtemaat van een schoen is afhankelijk van de zoolbasis. Zo zal een stoere sneaker breder zijn dan een fijnere veterschoen, enkellaarsje of een schoen die spitser toeloopt. Hoe breder het onderwerk dus, hoe breder de schoen.

Wijdtemaat van schoenen
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef.

Laarzen met smalle schacht

Heb jij smalle kuiten en ben je opzoek naar laarzen die strakker aansluiten zonder dat je veel ruimte overhoudt? Bekijk dan gauw onze collectie aan laarzen met smalle schacht van merken als JJ Footwear, Rapisardi, Peter Kaiser en Gabor. Dit najaar vind je mooie exemplaren voor smalle kuiten in onze collectie. Met de handigekuitwijdte tabel meet je gemakkelijk jouw kuitwijdte op en kun je snel een paar smalle laarzen online bestellen

Smalle schacht
Laarzen met een brede schacht

Heb jij dikkere kuiten en is het voor jou lastig om laarzen te vinden die om jouw kuiten passen? Dan kunnen laarzen met een brede schachtwijdte een goede uitkomst voor jou zijn. Bekijk gauw onze collectie aan laarzen met brede schacht van merken als JJ Footwear, Footnotes, Heliform en Gabor. Dit najaar vind je mooie exemplaren voor brede kuiten in onze collectie. Met de handigekuitwijdte tabelmeet je gemakkelijk jouw kuitwijdte op en kun je snel een paar brede laarzen online bestellen.

Brede schacht