Wandelschoenen

 
Waar moet je op letten?


Als je regelmatig wandelt is een goed paar schoenen onmisbaar. Goed comfort en de juiste ondersteuning zijn erg belangrijk. Wanneer de schoenen goede ondersteuning bieden zul je minder snel vermoeid raken. De schoen moet lekker zitten en goed passen.
Voordat je de schoenen gaat aanschaffen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

1. Bedenk goed op wat voor ondergrond je gaat wandelen, voor elke ondergrond zijn er andere type wandelschoenen. Wandelschoenen worden onderverdeeld in categorie A B C en D.

A. Lage Wandelschoenen
A/B.Tussen wandel- en bergschoenen in
B. De ‘klassieke’ bergschoen
C. Buiten de begaande paden in de bergen
D. Voor op de gletsjer

2. Daarnaast moet je nadenken over waterdichte wandelschoenen of wandelschoenen gemaakt van Gore-Tex. Waterdicht klinkt als ideaal maar dat is het niet helemaal, waterdicht betekend namelijk ook dat de schoenen minder ademen waardoor je sneller gaat zweten wat weer kan resulteren in blaren. Een goed alternatief is dus de Gore-Tex variant, deze zorgen ervoor dat je voeten droog blijven en beschermen je tegen de wind maar deze schoenen ventileren beter.

3. Omdat je bij ons online de schoenen gaat aanschaffen adviseren wij je van te voren je voeten goed op te meten zodat je weet welke maat je moet hebben. Ga er bij wandelschoenen niet vanuit dat de schoenen wel uitlopen, dat doen ze niet. De schoenen moeten direct lekker zitten. Zorg wel dat je ze goed in loopt voordat je er kilometers mee gaat lopen. Ook adviseren wij je de schoenen einde van de dag te passen. Smorgens zijn je voeten nog smal maar door beweging kunnen je voeten wat uitzetten.
 

Welke maat?

Het bepalen van de juiste maat is erg lastig. Het beste is om 2 maten te bestellen wanneer je online je wandelschoenen aanschaft. Zorg dat je van te voren je voeten op meet zodat je weet in welke maat je zit. Veel merken hebben eigen maattabellen. Hieronder vindt je de maattabellen van de topmerken wandelschoenen op TopShoe.

Maattabellen wandelschoenen


Welke merken?

Er zijn verschillende merken wandelschoenen. Op TopShoe vindt je o.a. de topmerken Lowa, Meindl, GriSport en  Hanwag.
Lowa staat voor comfort, kwaliteit en pasvorm. De schoenen van Lowa zijn multifunctioneel en bieden de juiste ondersteuning . 
Met vindingrijkheid, flexibiliteit en marktfocus maakt Meindl schoenen van handgemaakte en hoge kwaliteit. 
Van 1921 tot heden staat Hanwag voor traditioneel handwerk in combinatie met technische expertise, continue innovatie, duurzaamheid en traditie
In de loop van de jaren heeft Grisport zich bewezen als toonaangevende fabrikant van wandelschoenen door expertise, technologie, innovatie, onderzoek & ontwikkeling.

Wandelschoenen op TopShoe