Wandel Tips

Door Kim - 13 juli 2023 - Advies

Wandelen is zoals gezegd nog steeds de meest beoefende sport. Zeker nu de Nijmeegse Vierdaagse voor de deur staat en er volop geoefend wordt zijn goede wandelschoenen een must. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje gezet om de juiste wandelschoenen te kunnen aanschaffen.
Daarnaast ook nog wat extra tips voor tijdens het wandelen.

 
Goede Wandelschoenen

Wandel je veel, dan is een goed paar wandelschoenen onmisbaar. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij de aanschaf van een goede wandelschoen? Wil je zelf op onderzoek uitgaan en online je wandelschoenen aanschaffen? Dan hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om het je iets makkelijk te maken!

Waar moet je op letten?
 
 

Tips tijdens het wandelen

1. Ga rustig van start
Wandelen is een sport en de juiste techniek en ervaring moet je opbouwen. Begin dus met een gemakkelijke , rustige route en bouw langzaam op. De Nijmeegse Vierdaagse wordt niet zonder training uitgelopen en dat is niet voor niets!

2. Ga goed bepakt op pad
Wees goed voorbereid als je een tocht gaat wandelen. Zorg ervoor dat je genoeg proviand meeneemt voor onderweg. Energiebars en water zijn key! Daarnaast kan het weer omslaan, wees voorbereid op elk type weer. Laagjes en goede regenkleding zijn een must in je. 

3. Loop op je eigen tempo
Loop met een groep? Loop dan wel op je eigen tempo. Rustig en bij twijfel haal niet in. Luister goed naar je lichaam.

4. Zorg voor goede sokken
Wandelsokken zijn belangrijk, zo kun je o.a. blaren voorkomen. Zorg dus voor speciale wandelsokken, deze zijn nauwsluitend, elatsisch, naadloos, hebben de juiste pasvorm, zijn vochtregulerend, geven extra bescherming bij de hiel en hebben verstevigde delen onder de voet. 

 


Meer inspiratie nodig?

Bekijk ons Outdoor Special Magazine

Magazine