Zo verzorg je je schoenen voor een langere levensduur!

Door Anya - 01 augustus 2023 - Advies
 

Zo verzorg je je schoenen voor een langer leven!

Op TopShoe vind je nu ook een compleet assortiment met schoenverzorgingsproducten van Collonil. Na aankoop van een paar schoenen is het namelijk van belang dat je de schoenen verzorgt met de juiste onderhoudsmiddelen. Door je schoenen goed te verzorgen blijft het materiaal langer mooi en hebben de schoenen een langere levensduur. Verzorgen kan door middel van een spray of cleanser. Onder verzorging valt ook het gebruik van schoenspanners en het gebruik van de juiste borstels.

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat je ten alle tijden hardnekkige schoonmaakproducten moet vermijden die niet bedoeld zijn voor het onderhouden van schoenen en andere lederwaren. De juiste onderhoudsmiddelen zorgen ervoor dat je schoenen in optimale conditie blijven en je ze langer kunt doordragen. Voor elk materiaal is er een passend onderhoudsproduct Het verzorgen van schoenen kun je onderverdelen in drie categorieën:

Beschermen

Door schoenen te beschermen tegen water, vuil of UV, kan vocht niet in het materiaal doordringen. Ook trekt vuil niet in de schoen en blijft de kleur langer mooi. Als je de schoen goed beschermt, zorgt dit ervoor dat je de schoen minder vaak hoeft te verzorgen en te reinigen. Hanteer hierbij de 3x30 regel: Spuit je schoenen elke 30 dagen, op 30 cm afstand in en laat het 30 minuten intrekken.

Lees meer
 


Verzorgen

Door het materiaal van de schoenen te verzorgen met een voedend onderhoudsmiddel, behoud je de elasticiteit, kleur en glans. Hiermee voorkom je scheurtjes of vale plekken. Door schoenen goed te verzorgen zorg je er ook voor dat het materiaal tegen vuil en water beschermd is.

Lees meer
 


Reiningen

Ondanks het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen, kunnen er toch nog vlekken op je schoenen ontstaan. Vlekjes kun je verwijderen met een reinigingsmiddel. Hiermee voorkom je dat het materiaal verder beschadigt of kleur verliest.

Lees meer