Naar boven

Magnanni

 

 
Barts sjaal

Familiebedrijf sinds 1954

Het bedrijf begon in 1954 met slechts vijf werknemers in een fabriek in Almansa, Spanje, op de begane grond van een huis onder leiding van Sebastian Blanco. Het bedrijf ging over op zijn zoon Pascual Blanco Martinez, die op 14-jarige leeftijd begon te leren onder zijn vader. Pascual werd al snel hoofdontwerper en onder zijn invloed kreeg het bedrijf een nieuw, luxueus en elegant design.

 

Handschoenen

Artesano Stitch

De 'Artesano Stitch' is een designstatement dat wordt gemaakt door de zool met de bovenkant te verbinden door middel van dubbelnaaldsgaren. De techniek maakt gebruik van een gewaxte draad om de naad stevig met de hand te sluiten langs de rand van de 'vleugel' van de zool. Het levert een een look op die iconisch is voor Magnanni.

Mutsen

Magnanni aan het woord

"Wij zijn schoenmakers, net als onze vader en zijn vader voor hem. Het zit in ons bloed. We kennen het al ons hele leven. Ik herinner me nog dat mijn vader ons voor het eerst meenam naar de fabriek - het geluid van zoemende naaimachines en het slaan van hamers vulde de lucht terwijl mannen en vrouwen de gepoetste schoenen voorzichtig in hun nieuwe groene dozen verpakten."