Naar boven

Schoenverzorging

Ben je opzoek naar de beste verzorging voor je schoenen? Wij geven je graag meer informatie en tips hoe je jouw nieuwe paar schoenen het beste kunt onderhouden.

Na de aankoop van een paar schoenen is het van belang dat je de schoenen verzorgt met de juiste onderhoudsmiddelen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat je ten alle tijden hardnekkige schoonmaakproducten moet vermijden die niet bedoeld zijn voor het onderhouden van schoenen en andere lederwaren. De juiste onderhoudsmiddelen zorgen ervoor dat je schoenen in optimale conditie blijven en je ze langer kunt doordragen.

Het verzorgen van schoenen kun je onderverdelen in drie categorieën:
  1. Beschermen. Door schoenen te beschermen tegen water, vuil of UV kan vocht niet in het materiaal doordringen, trekt vuil niet in de schoen en blijft de kleur langer mooi. Als je de schoen goed beschermt zorgt dit ervoor dat je de schoen minder vaak hoeft te verzorgen en te reinigen.
  2. Verzorgen. Door het materiaal van de schoenen te verzorgen met een voedend onderhoudsmiddel, behoud je de elasticiteit, kleur en glans. Hiermee voorkom je scheurtjes of vale plekken. Door schoenen goed te verzorgen zorg je er ook voor dat het materiaal tegen vuil en water beschermd is.
  3. Reinigen. Ondanks het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen, kunnen er toch nog vlekken op je schoenen ontstaan. Vlekjes kun je verwijderen met een reinigingsmiddel. Hiermee voorkom je dat het materiaal verder beschadigd of kleur verliest.