Leer

De meeste schoenen worden gemaakt van het materiaalsoort leer. Leer is een sterk en ademend materiaal. Vocht en warmte gaan gemakkelijk door het materiaal heen. Hierdoor krijg je minder snel last van warme of vochtige voeten. Leer is uitstekend te verzorgen waardoor het een duurzaam materiaal is.


Beschermen, verzorgen en reinigen
Leer bescherm je tegen vocht en vuil door een spray te gebruiken. Doe dit altijd vooraf en tijdens het gebruik. Zo blijft het leer optimaal beschermd en blijft de ademende werking intact. In ons assortiment bieden wij twee soorten sprays voor lederen schoenen: Carbon Wax en Carbon Pro. Beide sprays geven een extreem sterke bescherming. De Carbon Pro is de sterkste allround bescherming en de Carbon Wax heeft daarnaast ook een verzorgende werking waardoor het leer gevoed wordt. Carbon Wax is de beste keuze voor gladleer. De juiste verzorging zorgt ervoor dat leer soepel, mooi en glanzend blijft. In ons assortiment vindt je de Carbon Gold Tube welke een goede verzorging is voor leer.
Voor extra verzorging kun je kiezen voor de Collonil Clean & Care pompflacon, deze is geschikt voor vrijwel alle materialen, is mild en heeft zowel een verzorgende als reinigende werking. Een product dat altijd goed is om in de kast te hebben.
Het beste kun je je leren schoenen reinigen met de Muller and Sons Luxe uitwrijfborstel of een Carbon Premium microvezeldoek.
Materiaalsoorten