Suede en Nubuck

Suède is de binnenkant van leer. De binnenkant is een stuk zachter dan de opperhuid en lijkt meer op stof met een geborstelde structuur. Nubuck lijkt op suède omdat het bijna hetzelfde zachte uiterlijk heeft. Echter is Nubuck gemaakt van de opperhuid van leer. De opperhuid is geborsteld waardoor er een soortgelijke uitstraling ontstaat als suède. 

Beschermen, verzorgen en reinigen
De materiaalsoorten suède en nubuck zijn erg gevoelig voor vuil en beschadigingen. Doordat suède en nubuck beide een open structuur hebben, blijft vuil makkelijk op de schoen liggen. Daarom is het extra van belang dat suède en nubuck schoenen goed behandeld worden.

Suède en nubuck kun je het beste beschermen met een beschermingsspray bijv de Carbon Pro . Deze spray zorgt voor een membraam laagje waardoor water en vuil niet in de schoen trekken. De spray heeft tevens een kleuractivering waardoor de kleuren van het materiaal langer mooi blijven. Spray elke 30 dagen in en op een afstand van 30 cm en laat 30 minuten intrekken.

De suède nubuck box is een klein wonderblokje dat niet alleen vlekken verwijderd, maar ook lijmresten. Het blokje heeft een zachte suède kant voor een milde reiniging en een crepe kant voor een meer grondige reiniging.

Materiaalsoorten