Textiel

We onderscheiden in textiel twee soorten: natuurlijke textiel en synthethisch textiel. Natuurlijk textiel is gemaakt van natuurlijke producten zoals katoen, linnen, jute, touw en raffia. Deze materialen hebben als kenmerk dat ze allemaal een hoog absorberend vermogen hebben. Synthethisch textiel is gemaakt van Mesh, Dri-Fit en Acryl. Deze materialen zijn minder vocht absorberend. Vanwege de open structuur wordt vocht wel opgenomen maar minder goed vastgehouden. Ook zijn de materialen lichtgewicht. Synthetisch textiel wordt dan ook vaak gebruikt als materiaal voor een sportschoen.


Beschermen, v
erzorgen en reinigen
Doordat natuurlijk textiel gemakkelijk vocht opneemt en ook langer vasthoudt, is het verstandig om dit materiaal goed te beschermen met water- en vuilafstotende producten. Textiel is gevoeliger voor vuil. Een goede bescherming voorkomt daarnaast dat vuil zich minder goed hecht aan het materiaal. De Carbon Pro spray heeft een enorm krachtige werking en zeer geschikt om textiel te beschermen.
De Nubuck + Textile flacon verzorgt en frist de kleuren op van suède, nubuck en textiel. Dankzij de spons op de flacon is het mogelijk om heel precies te werken. Dit maakt hem ook geschikt op schoenen van combinatiematerialen en met lichte zolen of stikels.

Materiaalsoorten