Synthetisch

Synthetisch materiaal is een materiaal gemaakt van een coating met nerfimitatie. De benaming kunstleer of kunststof wordt ook veelal gebruikt voor synthetische schoenen. Soms is het best lastig om kunstleer en leer uit elkaar te houden. Kunstleer wordt namelijks steeds mooier en is soms bijna niet te onderscheiden van echt leer.
Je kunt synthetische schoenen herkennen aan het etiketje wat vaak onderop de zool of binnenin de schoen is geplakt. Het symbool in de vorm van een ruit geeft aan dat het om synthetisch materiaal gaat. Een van de voordelen van synthetische schoenen is dat de prijs veel lager ligt dan een paar schoenen van echt leer.  

Beschermen, verzorgen en reinigen
Synthetische schoenen kun je heel gemakkelijk onderhouden. Met een universele spray zorg je ervoor dat het materiaal optimaal beschermt wordt zodat vuil en vocht niet in het materiaal kunnen trekken. De krachtige waterproof bescherming van de Carbon Pro is hier een goed middel voor. Deze is geïnspireerd op de carbon technologie en werkt als een 'spray-on membrane'. Hierdoor ontstaat er een onzichtbare structuur die zorgt voor een extreem sterke bescherming tegen vocht en vuil. Waterdruppels glijden als parels van het materiaal af.
Wanneer je je schoenen wil verzorgen kun je kiezen voor de Collonil Clean and Care pompflacon , deze is mild en heeft zowel een verzorgende als reinigende werking. Een product dat altijd goed is om in de kast te hebben.
De Collonil Nubuck + Textile flacon verzorgt en frist de kleuren op van suède, nubuck en textiel. Dankzij de spons op de flacon is het mogelijk om heel precies te werken. Dit maakt hem ook geschikt op schoenen van combinatiematerialen en met lichte zolen of stikels.
Materiaalsoorten