Metallic

Metallic is een finishlaag op een materiaal. Een schoen kan volledig of deels voorzien van een metallic laagje. Metallic wordt gekenmerkt door de glinstering. Omdat metallic slechts een coating is is het materiaal een stuk kwetsbaarder.


Beschermen, verzorgen en reinigen
Omdat metallic een kwetsbare coating heeft is het noodzakelijk om dit materiaal goed te beschermen. Zo is er een speciale metallic beschermingspray van Collonil op de markt, maar ook een shine cream van Collonil om het materiaal te voeden en te beschermen. Kleine beschadigingen kun je herstellen met een creme zoals Colorit van Collonil. Deze creme heeft een dekkende werking waardoor beschadingen minder zichtbaar zijn en een nieuwe kleur toevoegt. Deze Colorit creme is alleen beschikbaar in de kleuren goud en zilver.

Metallic kun je het beste verzorgen en reinig met de Collonil Clean&Care Pomp of de Carbo Pro Spray, De krachtig waterproof beschermings Carbon Pro Srpay is geïnspireerd op de carbon technologie en werkt als een 'spray-on membrane'. Hierdoor ontstaat er een onzichtbare structuur die zorgt voor een extreem sterke bescherming tegen vocht en vuil. Waterdruppels glijden als parels van het materiaal af. De Collonil Clean & Care pompflacon is geschikt voor vrijwel alle materialen, is mild en heeft zowel een verzorgende als reinigende werking. Een product dat altijd goed is om in de kast te hebben.

Reinigen doe je het best met de premium microvezeldoek, deze is ideaal voor het poetsen en reinigen van schoenen. Het doek is extreem absorberend, sneldrogend en niet schurend, waardoor hij perfect overtollige vloeistoffen van schoenen kan vegen. Tevens kan de doek gewassen worden in de wasmachine (zonder wasverzachter) zonder dat de kwaliteit daarbij verloren gaat.
Materiaalsoorten